Revizyon Burun (Sekonder Rinoplasti)
Kişinin yüzünde en dikkat çeçken yerlerin başında burun gelmektedir. Burun estetiği hem kadınların hem de erkeklerin çoğunlukla estetik operasyonlar arasından tercih ettiği operasyondur.Fakat bazı durumlarda çeşitli nedenlerden dolayı burun tek ameliyattan sonra istenilen şekle sokulamaz ve başka ameliyatlara ihtiyaç duyulmaktadır. Buna ise revizyon burun veya sekonder burun estetiği adı verilmektedir.
Kişiler burunlarından rahatsızlık duyar ve son olarak düzelttirme kararı alırlar. İşte burada önemli olan uzman bir hekime başvurmak olmalıdır. Aksi takdirde sizi memnun etmeyecek sonuçlar ile karşılaşmanız mümkün olabilir. Doktorunuzu seçmeden önce daha önceden yaptığı burun estetiği ameliyatlarını incelemeniz gerekmektedir.
Genellikle revizyon burun ameliyatına başvuran kişilerin sıkıntıları arasında; yüzlerine yakışmayan burun olması, kendi cinsiyetine uymayan bir burun şekline sahip olması, yapılan önceki ameliyat sonrasında rahatlıkla nefes alınamaması durumunda, zaman geçtikçe burunda çökme, düşme ve benzeri görsel rahatsızlıklar ve son olarak da kişinin istediği burun ile ameliyat sonrasındaki çıkan burun sonucunun birbiri ile örtüşmeme durumunda görülmektedir.
Revizyon burun estetik operasyonları ilk yapılan estetik ameliyatlarına göre daha zordur. Öncelikle bu operasyonların teknik bir zorluğu bulunmaktadır. Şöyle ki, daha önceden burun yapısı tamamen değişmiş bir burun ile karşı karşıya kalınmaktadır. Doktor ve ekibi için burnun yeniden onarılıp düzgün bir şekil verilmesi oldukça sabır isteyen bir durumdur. Diğer zorluk ise psikolojik olarak hastanın yaşadığı durumdur.
Önceden bir veya daha fazla kez burun ameliyatı olmuş ve rahatsızlığının geçmemesi gibi bir durumda olan hastaların doktora karşı kuşkulu ve güvensiz bir duruş sergilememesi için, ameliyattan önce uzun bir şekilde her ihtimali konuşması gerekmektedir.
Revizyon burun estetiği operasyonu olan kişilerin iyileşme süreleri daha uzun olabilmektedir. Çünkü bazı komplikasyonlar gelişebilmektedir. Kanlanma, deri beslenmesi ve lenf akımı gibi bir takım bozukluklar görülebilmektedir.