Mezoterapi
Cilt ve saçlar için uygulanan mezoterapi tedavisi birçok açıdan faydalı sonuçlar veren bir uygulama yöntemidir. Giderek daha fazla kullanıldığı bilinen bu işlemlerde, cilt için milimetrenin 1/5’i kadar çok ince iğneler ile deri içine ve altına yapılan bir uygulamadır. Sonrasında iyileşme sürecini içerir. Hangi kişiler bu yüz mezoterapisinden faydalanabilir denildiğinde ise kullanım alanının epey geniş olduğu görülecektir.
Cilt yağlanması, lekeler, yüzeysel kırışıklıklar, yara, yanık, sivilce, travmatik izler, solgun cilt renginin olması durumlarında mezoterapi uygulaması gerçekleştirilmektedir.
Bunun dışında yüz mezoterapisi tüm yüz noktalarına uygulanabilmektedir, veya sadece boyun, dekolte bölgelerindeki pürüzlere de uygulanabilmektedir. Örneğin boyun bölgesinde leke varsa cildin pürüzsüz hale gelmesi için yapılabilir.
Mezoterapi uygulamasının nasıl yapılacağına bakılırsa da mezoterapi iğneleri devreye girer. Yani başarılı şekilde sonuç alınabilmesi için uygulama adımlarına çok dikkat etmek gerekir. Hastalar acı çekmeden sınırlı şekilde uyuşturma yapılarak estetik olarak daha memnun kalacakları bir uygulamaya dâhil olabilmektedir.
Yani doktor tarafından belirlenen prosedür doğrultusunda çok ince iğneler deri altına girmekte ve sorunlu yerlere mezoterapi ilacı enjeksiyonu yapılmaktadır. Ciltte sorunun çözülmesini sağlayacak olan ilaç, serum, vitamin, mineral ve peptid gibi yapı taşı maddelerin uygun dozlardaki karışımından oluşmaktadır. Karışımın içeriğinin ne olacağı muayene sonucunda şekillenecektir.
Bunun kimlere yapılacağı konusuna da dikkat etmek gerekir. Yani kullanılacak içeriğin zarar vermemesi gerekir. Anne adayı olan kişilerde, yeni doğum yapan ve emzirme döneminde olan kişilerde, düzenli olarak ilaç kullanan kişilerde uygulama olmasında sakınca vardır.
Yani gelişigüzel şekilde işlem olmaması son derece önemlidir. Eğer uzman olmayan kişilere bunu yaptırırsanız ciddi birtakım risklerle de karşı karşıya kalabilirsiniz.
Mezoterapi yaptırma zamanı açısından değerlendirme yapılırsa da etkisi geçtikten sonra bir süre geçince yenilenmesinde sakınca olmayacaktır. Yani uygulama zamanı açısından öncelikle birtakım kontrollerin olması gerekir. Sonra da problem tipi ve derecesi, uygunluk durumu için muayene olunması gereklidir. Klinik seçimi için detaylı araştırma yapılması da oldukça önemlidir.